Познати ли са Ви ситуациите...

     Детето Ви ходи от малко на "градина с английски", а не може да общува свободно на езика?

     Дъщеря Ви има 6 по английски в училище, а се чувства несигурно, когато е сред англо говорящи или говори с неприятен акцент, от който се срамува?

      Синът Ви има няколко сертификата, но на интервюто за британски университет отказват да му предложат място, заради недостатъчно добър английски?
Изпитвате ли желание да помогнете на детето си, да го мотивирате, без да сте ”свръх амбициозният” досаден родител?  


А разпознавате ли тези сценарии...

      С години посещавате курсове по английски и въпреки това не можете да "проговорите"?
      Имате прекрасна възможност за кариерно развитие и единственото, което Ви спира е това, че ежедневно ще Ви се налага да общувате на анлийски с клиенти, колеги и висшестоящи?
       Омръзнало ли Ви е да Ви "прескачат" за пътувания и повишения?
 

 Повечето курсове по английски на пазара работят по консервативна програма, несъобразена с отделния ученик - фокусирани са върху наизустяване на думи, времена, правопис, но най-често не помагат за постигане на основната цел на учениците, а именно - овладяването на реален, функционален език. 

Езикова школа "Вяра Иванова" Ви предлага персонализирано обучение по английски език за възрастни и деца над 10г. възраст. Уроците са индивидуални, 45 минутни и са съобразени с Вашите ниво, интереси и цели.  


В уроците покриваме различни аспекти на езиковото обучение -  
* функционално усвояване на езика,  
* обогатяване на речника,  
* подобряване на разговорното и писменото владеене, както и  
* специфични теми, свързани с живота във Великобритания 
* работен или академичен английски.  
Възможно е организиране и на групови уроци от макс.3 човека, ако желаещите имат подобни цели, и са на едно ниво.

За деца под 10г. възраст, моля, прочетете по-долу :)

Разговорен английски

Едно от ключовите умения, свързани с владеенето на езика, е именно умението да говорим езика.                                                                                                            Според целите, за които искате да използвате английски е добре да изберете преподавател, с когото не само дa затвърдите глаголните времена, да обогатите речника си и да започнете да се изразявате свободно писмено, но и да развиете умението си да слушате, разбирате и да ползвате повече специфични фразеологични изрази. 
            Най-добри резултати - бързо напредване, мотивация за самостоятелна работа и стабилно развитие забелязвам у учениците, с които провеждаме уроците изцяло на английски. Едно от нещата, които пречат на ученика да напредне е липсата на яснота относно "Защо уча езика?". Когато липсва конкретна причина - нещо, което не би било възможно за Вас, освен ако не владеете английски добре, ще Ви е трудно да се ориентирате какви са целите Ви, какво следва да правите самостоятелно, за да ги постигнете. 
            Живеещите в среда, в която не им е необходимо ежедневно да използват чужд език, е твърде вероятно да не полагат усилията, които биха положили в чуждоезикова среда.

Затова, в час се старая да създам обстановка, която да породи тази необходимост у ученика и да го мотивира да преодолее страха от правене на грешки.
 

Вяра:

"Британски възпитаник съм, завършила съм английска езикова гимназия и имам над 10 години опит като педагог.  Работила съм с ученици от начинаещи до такива, на които английският им е роден език, на възраст между 2 и 73г. Ежедневно общувам на английски със сина ми, който е на 6г. 
     В уроците можем да се фокусираме върху подготовка за изпити, матури, тестове, класни работи, презентации и т.н. Освен това с удоволствие бих помогнала и спорадично - примерно с трудни домашни.  
Моето мото е:

”Няма да напиша домашната ти, но ще ти помогна да разбереш това, което ти е трудно, за да успееш да си пишеш домашните сам! ” 
Така че, дали трудностите са с правописа, граматиката, произношението, гладкото изразяване, творческото писане - няма страшно!  
Ако имате желание да учите, ще се справим заедно! "

Уроците за възрастни и деца над 10г. са 45 минутни.
 

Деца под 10г.

Често получавам запитвания от родители за индивидуални уроци за деца под 10 годишна възраст. По мои наблюдения (като майка и като преподавател) децата под 10г. възраст учат най-добре в група.    

От една страна, не се чувстват ”под прожектора” през цялото време, а от друга страна взаимодействат с връстници и се учат едно от друго по начин, който е невъзможен при йерархията възрастен-дете, която неизменно е налице при индивидуалния урок.    

Каня Вашето дете да се присъедини към нашите малки групи от деца на възраст от 6 до 10 години тази есен.   

За деца на възраст 6-10г. предлагаме малки вечерни групи, в които часовете се водят само на английски. 

В часовете общуваме, играем и творим. Децата непосредствено се ограмотяват по британската система. 

Да! Ограмотяването е възможно без досадните (и неефективни за ученици под 14г. възраст) многобройни преписвания на нови думи. Много по-полезно е децата да разучат азбучния код на английския език. Така изграждаме едни самостоятелни ученици, които могат с лекота (и самочувствие) да четат и пишат непознатите думи. 

Да! Изучаването на английски е възможно без заучаване на глаголни времена извън контекст, а с развиване на детското любопитство и естествения усет към езика. Когато децата са поставени в различни "ситуации" чрез ролеви и бордови игри, те се учат да използват английския естествено, учат произношение, интонация, словоред, наред с лексика и граматика. 

Занятията се провеждат по график във вторник 17:30 - 19:00ч.

За повече информация и записване: 0893 577341